Kurk en PVC Expert ui Dessel - Antwerpen. Uw specialist is kurkvloeren en PVC vloeren. U kan bij ons terecht voor kurkvloeren, ondervloeren, kurkwanden, klikkurk, kurktegels, PVC vloeren en alle toebehoren.

Over Kurk - De Kurkboom

Kurk is een puur natuurproduct. Kurk is de schors van de kurkeik en groeit voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee. De kurkproductie van kurkvloeren, kurkwanden, wijnstoppen en kurk op rol is vooral geconcentreerd in Portugal.

Milieuvriendelijkheid en Unieke Eigenschappen

Wist je dat de kurkwouden van groot belang zijn voor onze schone lucht? De kurkwouden verminderen de CO2-uitstoot en produceren zuurstof, en dit gedurende wel 200 jaar per boom. Natuurlijk zorgt de kurkproductie ook voor veel werkgelegenheid in Portugal. De kurkeik moet 25 jaar oud zijn voordat deze voor de eerste keer kan worden geoogst. De kurk groeit dan weer aan. Daarna wordt de boom om de 9 jaar geoogst.

Kurk heeft een aantal zeer unieke en aangename eigenschappen. Het bestaat uit miljoenen cellen die zorgen voor veerkracht, wat lopen op kurk aangenaam maakt en goed is voor je gewrichten. Kurk dempt geluid, waardoor er geen kletterende geluiden of getik meer zijn. Verder heeft kurk isolerende eigenschappen en is het op veel verschillende manieren toepasbaar, zoals vloer- en wandbekleding, prikborden, schoenen, dobbers voor de visserij, en zelfs in de luchtvaart- en auto-industrie. Kortom, kurk is een waar wonder van de natuur.

Kurk en PVC Expert uit Dessel - Antwerpen. Uw specialist in kurkvloeren en PVC vloeren. U kan bij ons terecht voor kurkvloeren, ondervloeren, kurkwanden, klikkurk, kurktegels, kurkverf, lijmen, PVC vloeren en alle toebehoren.

Over PVC vloeren

PVC vloeren komen in 2 varianten: klikvloeren en kleefvloeren. De kleefvloeren zijn heel populair bij renovatieprojecten omdat ze amper een paar millimeter dik zijn. Beide varianten zijn enorm onderhoudsvriendelijk dankzij de dikke slijtlaag en de kras- en waterbestendige eigenschappen van de vloer.