Kurk en PVC Expert uit Dessel - Antwerpen. Uw specialist in kurkvloeren en PVC vloeren. U kan bij ons terecht voor kurkvloeren, ondervloeren, kurkwanden, klikkurk, kurktegels, kurkverf, lijmen, PVC vloeren en alle toebehoren.

Onderhoud

Lees hier alle onderhoudstips voor Kurk en PVC vloeren en wanden.

Het perfecte onderhoud

Je wilt je mooie nieuwe vloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, maar hoe doe je dat het beste? Voor alle vloeren geldt hetzelfde; zand en dierenharen zorgen voor extra slijtage. Stozuig, swiffer of veeg je vloer daarom veel. Hoe vaak is natuurlijk afhankelijk waar je vloer ligt en hoe groot je gezin is. Als er wat gemorst wordt kan je plaatselijk je vloer met een vochtige doek en wat water reinigen. Af en toe dweilen is ook aan te raden, maar niet te vaak en zeker ook niet te nat. Wanneer je een kurkvloer met kliksysteem hebt liggen is te nat dweilen zeker uit den boze. Voor een verlijmde en nadien gelakte kurkvloer is het geen probleem maar toch vaker dan 1 maal per week dweilen is echt niet nodig.

Met welk product je je vloer best kunt dweilen hangt af van welke vloer je hebt liggen en wat voor een toplaag daarop zit. Gebruik een product dat bij jouw vloer past. Als je bij KurkExpert een vloer aankoopt staat er normaal gezien ook een fles onderhoudsmiddel op je factuur. Dan heb je meteen het juiste product in huis. Door de toplaag van je vloer regelmatig te beschermen zal je vloer langer mooi zijn en ook langer meegaan. Daarom adviseren wij je om je vloer van een laag Polish te voorzien. Gebruik een Polish van hetzelfde merk als je wekelijkse reiniger, dan zit je zeker goed. Meestal kan je kiezen uit een matte Polish en een zijdeglans. Sommige merken hebben ook nog een hoogglans voor de liefhebbers. Ook nu weer geldt, gebruik niet te vaak of teveel Polish. Daar wordt je vloer niet mooier van, lees de gebruiksaanwijzing op de fles of vraag raad aan je KurkExpert.

En op de lange termijn?

Heb je al lang een kurkvloer liggen? Dan zal de toplaag misschien wat gesleten zijn. Je kan natuurlijk de vloer diep reinigen met een speciale Remover/Stripper en de vloer van een laagje Polish voorzien. Soms is dat niet meer voldoende. Je vloer is dan binnen een week weer terug dof. Heb je gekozen voor een kurkvloer met een laklaag/vernislaag dan kan je je vloer opnieuw lakken/vernissen. Welke lak je moet gebruiken en hoe je best te werk gaat hangt helemaal af van welke vloer je hebt liggen. Vraag ons raad, we staan graag voor je klaar. In principe ga je de vloer goed ontvetten met een speciaal product en nadweilen met schoon water. Na droging moet je vloer lichtjes opgeschuurd worden en opnieuw 2 maal gelakt worden.

Maar misschien wil je je kurkvloer wel een andere kleur geven? Ook dat kan met onze Color Primer. De meeste RAL kleuren zijn verkrijgbaar. Je vloer gaat wel helemaal dekkend worden. Je verft de structuur onder evenals mogelijke kleurverschillen of beschadigingen. Ook hiermee willen we je graag bijstaan. Mail ons je gegevens door, om hoeveel vierkante meter het gaat en wat je wensen zijn. Als we weten welke toplaag er op je vloer zit kunnen we je nog beter adviseren. Vooraf maken we - uiteraard vrijblijvend - een offerte met alles wat je nodig hebt. Bij je bestelling mag je rekenen op een uitgebreide werkbeschrijving.