Kurk en PVC Expert uit Dessel - Antwerpen. Uw specialist in kurkvloeren en PVC vloeren. U kan bij ons terecht voor kurkvloeren, ondervloeren, kurkwanden, klikkurk, kurktegels, kurkverf, lijmen, PVC vloeren en alle toebehoren.

Vaak Gestelde Vragen

Heb je vragen over je kurk en PVC? Bekijk dan hieronder de antwoorden op de vaakst voorkomendevragen.

Hoe kunnen we helpen?

FAQ

Bestellen en Bezorgen

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

De exacte levertijd van uw bestelling hangt af van verschillende factoren, waaronder het type product dat u bestelt. Sommige items, zoals gekleurde wand- en vloerkurk, worden op bestelling gekleurd om kleur- en structuurverschillen binnen dezelfde partij te voorkomen. Bovendien kunnen bestellingen binnen België sneller worden geleverd dan naar andere landen, zoals Nederland. Afhalen is ook een snellere optie. De grootte van uw bestelling en de beschikbare voorraad spelen ook een rol. Over het algemeen kunt u rekening houden met een levertijd van 2 tot 4 weken. Als u uw materialen sneller nodig hebt, kunt u contact met ons opnemen, en we zullen ons best doen om een snellere levering te regelen als dat mogelijk is.

Kan ik mijn bestelling komen afhalen in jullie showroom?

Wanneer je jouw bestelling plaatst kan je kiezen of je alles aan huis wilt laten leveren of liever je bestelling komt afhalen. Dat kan op ons hoofdkantoor in Dessel of op ons afhaalpunt in Rotterdam. Als je je artikelen komt halen kunnen we je natuurlijk een uitgebreide uitleg geven. We laten je weten wanneer je bestelling voor je klaar staat.

Kan ik zonder een afspraak te maken langskomen in de showroom?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Dessel. We hebben daar ook een toonzaal waar we je alles kunnen tonen en uitleg kunnen geven. We zijn iedere vrijdag geopend van 10 - 12 en van 13 - 17 uur. Ook iedere eerste zondag van de maand zijn wij geopend van 12 tot 17 uur (uitgezonderd augustus).

Overige dagen kan je op afspraak bij ons terecht. Ook in de avonduren of in het weekend.

Naar welke landen verzenden jullie?

Kurk en PVC Expert verzendt naar België en Nederland.

Plaatsingsservice en Stalen

Bieden jullie een plaatsingsservice aan?

Ja, we bieden een professionele plaatsingsservice voor zowel kurkvloeren als kurkwanden. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen bij het realiseren van de perfecte kurkoppervlakken. Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Kan ik monsters of stalen van kurkproducten bestellen?

Zeker! We begrijpen dat het belangrijk is om kurkproducten eerst te zien en te voelen voordat je een keuze maakt. Je kunt monsters of stalen bestellen voor een kleine vergoeding van € 4,95 per staal. Bij een grotere bestelling kunnen we deze kosten mogelijk verrekenen. Bestel je een vloer of wand ter waarde van € 500 of meer? Dan ontvang je het bedrag voor de monsters terug.

Hoe kan ik monsters of stalen bestellen?

Om monsters of stalen te bestellen, stuur ons een e-mail met je contactgegevens en de specifieke producten waarin je geïnteresseerd bent. We zullen je aanvraag zo snel mogelijk verwerken en je voorzien van de gewenste stalen.

Alles Over Kurk

Hoe kan ik mijn vloer het beste onderhouden?

Voor gladde vloerbekledingen, zoals kurk, is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen of vegen om slijtage door zand en (honde)haren te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om uw vloer regelmatig te dweilen. Het is essentieel om een reinigingsproduct te kiezen dat geschikt is voor het specifieke type vloer dat u hebt, of het nu geolied hout, gelakt, of laminaat is. Wij adviseren het gebruik van een degelijke kurk reiniger. Om slijtage van de toplaag te verminderen, kunt u overwegen om periodiek een beschermende laag, zoals een Polish, aan te brengen. De frequentie van dit onderhoud hangt af van waar de vloer zich bevindt; bijvoorbeeld, een slaapkamer vereist minder onderhoud dan een keuken.

Kan ik een kurkvloer in de badkamer leggen?

Ja, dat is mogelijk, maar dit hangt af van het type kurkvloer. Gelijmde en gelakte kurkvloeren of de Hydrocork van Wicanders kunnen in de badkamer worden geïnstalleerd. Klik kurkvloeren op basis van MDF zijn echter niet geschikt voor badkamers vanwege de gevoeligheid van MDF voor vocht.

Hoe lang gaat een kurkvloer mee?

De levensduur van een kurkvloer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gebruik, het onderhoud en de kwaliteit van de vloer. Kurkvloeren zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten, en de meeste fabrikanten bieden garanties variërend van 15 tot 25 jaar voor afgewerkte (klik)kurkvloeren. Gelijmde kurkvloeren kunnen zelf gelakt worden, en de duurzaamheid hangt af van de kwaliteit van de lak, die varieert op basis van het polyurethaangehalte. Met goed onderhoud kan een gelakte kurkvloer wel tot 35 jaar meegaan.

Welk type kurk moet ik kiezen voor isolatie?

Er zijn grofweg twee kwaliteiten kurk op rol beschikbaar: industriekwaliteit en isolatiekwaliteit. Industriekurk is harder geperst en heeft een fijnere structuur, terwijl isolatiekurk wat groffer en brokkeliger is. Als je de korrelige structuur mooi vindt, kun je isolatiekurk overwegen, maar kies dan voor een dikkere variant, minimaal 4 mm. Isolatiekurk is beschikbaar in zowel 50 cm breed als 1 m1 breed. Houd er rekening mee dat 1 m1 brede rollen lastiger te verwerken zijn en vereisen dat je met minstens twee personen bent.

Hoe kan ik kurk installeren?

Kurk moet altijd worden gelijmd op een schone, permanent droge en niet-poreuze ondergrond. Voor muren, die meestal met gips zijn bekleed, raden wij het gebruik van een primer aan voor een goede hechting. Dit is niet altijd nodig voor vloeren, tenzij er egaliseringswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Voor egaliseren is ook een primer aanbevolen.

Bieden jullie hulp bij het installeren van kurk?

Ja, we bieden uitgebreide installatie- en lakingsinstructies aan, evenals periodieke "leg"-demonstraties om de technieken te tonen. Daarnaast hebben we een "opstart"service beschikbaar voor € 99,95, waarbij we bij u thuis komen, de ondergrond controleren en u gedurende 2 uur helpen met de installatie om ervoor te zorgen dat u goed van start gaat. Voor meer informatie hierover kunt u ons e-mailen op info@kurkexpert.be.

Kan ik een bestaande kurkvloer opnieuw lakken?

Of u een bestaande kurkvloer kunt herlakken, hangt af van het type kurkvloer dat u hebt. Als het kurktegels betreft die al eerder zijn gelakt, is herlakken zeker mogelijk. Voor klik kurkvloeren hangt het af van de toplaag van uw vloer. U kunt ons de gegevens van uw vloer mailen, en we kunnen u advies geven. Als u geen gegevens heeft maar wel een stukje kurk heeft, kunt u dat naar ons sturen voor advies. Als dat ook niet mogelijk is, kunnen we samen met u een proefstuk maken om te beoordelen wat mogelijk is. In alle gevallen raden we aan om contact met ons op te nemen via +32 14 51 45 18 voor advies.

Hoe kan ik mijn kurkvloer opnieuw overlakken?

Overlakken van een kurkvloer omvat doorgaans het ontvetten, licht schuren en vervolgens opnieuw aanbrengen van lak. We bieden gedetailleerde brochures en overlakdemonstr

Heb je nog vragen?

Indien je nog vragen hebt over bestellingen, bezorgen, retours of over onze producten en oplossing kan je ons vrijblijvend contacteren via onderstaande knop.